Lectures/live art

(This page is only in Norwegian, sorry. I can, however do lectures and workshops in English. Make contact if interested.)

Sigbjørn Obstfelder på helt feil klodesigbjorn

Et performance- og foredragskonsept der jeg snakker om Sigbjørn Obstfelders liv og virke, samtidig som jeg fremfører visuelle tolkninger av verkene hans. Dette i form av spoken word sammen med visning av bilder og animasjoner.

Har holdt opplegget på ungdomsskoler i forbindelse med Den Kulturelle Skolesekken. Flere steder kommer.

Performance/foredrag. Varighet: 30 min. Utstyr: Prosjektor med tilkoblingsmulighet til MacBook Pro eller iPad (eventuelt laptop som kan disponeres hos arrangør). Trenger også høyttaler/mulighet for lyd. 


Masse streker, null grenser

monsterTegneshow for barn (alder: 5-110 år) der jeg begynner med å fortelle en kort fortelling med fantasifulle figurer, og hvordan figurenes egenskaper påvirker og leder historien.  Deretter spør jeg deltagerne/barna om idéer til hva jeg kan tegne for å lage en ny figur, og oppfordrer dem til å komme med overdrevne forslag som «Kjeeeeeempelang nese» eller «Fire, firkantede øyne». Med denne nye, fantasifulle figuren skal vi lage en improvisert fortelling som jeg tegner live mens vi forteller.

Har holdt slike opplegg på Barnebokfestival!, Deichmanske Bibliotek, Stavanger Bibliotek, Sandefjord Bibliotek, Tønsberg og Færder Bibliotek, Stavern Litteraturfestival og

Tegneshow. Varighet: 30 min. Utstyr: Prosjekt med tilkoblingsmulighet til MacBook Pro eller iPad (eventuelt laptop som kan disponeres hos arrangør). Trenger også flippover eller whiteboard jeg kan tegne på.  


Generelle foredrag/formidlingsoppdrag

mikJeg liker å formidle. Med mikrofon og et publikum så skal jeg klare formidle eller underholde, eller aller helst begge deler samtidig! Jeg har bl. a. holdt innledninger til ulike filmer på Kvalitetsfilmfestivalen for Nordisk Film Kino i Hønefoss, og underholdt barn og ungdom på ulike arrangement. Kan også kombinere foredrag med live-tegning, både for barn og voksne.

Ta kontakt så finner vi ut av noe!


Tegninger i sekvens

tegneserieHvordan kan man fortelle noe med en tegning? Både i en enkelt tegning og i flere tegninger satt sammen til en tegneserie? Vi ser på de ulike fortellerteknikkene og mulighetene, samtidig som vi prøver ulike måter å generere idéer til fortellinger på med utgangspunkt i tegning fremfor ord ellet tekst. I løpet av workshoper skal deltagerne ha laget improviserte striper, en stafett-tegneserie og en mer planlagt og gjennomarbeida stripe.

Workshop. Varighet: 2-4 timer. Utstyr: Prosjekter med tilkoblingsmulighet til MacBook Pro eller iPad.